maandag 30 mei 2016

Dag 7: afsluiting, inpakken en weer naar huis
Het onderwijs in Singapore staat zeker hoog in de lijst van kwalitatief sterk onderwijs, maar wij vinden dat met name binnen het Speciaal Onderwijs wij in Nederland zeker niet minder presteren. 

Alweer de laatste dag van ons bezoek aan Singapore. 

Gelukkig vertrok ons vliegtuig pas laat in de avond, zodat we nog even de kans hadden om Singapore te bekijken, wat van de cultuur te zien en wat te winkelen, natuurlijk in ChinaTown.Terugkijkend op deze week mogen we constateren dat we een zeer inspirerende, mooie en interessante week achter de rug hebben. De groep collega's waarmee we hebben opgetrokken was erg fijn, we hebben veel met en van elkaar geleerd. Een aantal contacten zullen we zeker blijven houden. Om eenmaal terug in Nederland de mogelijkheid te vinden om eens bij elkaar op schoolbezoek te gaan en te kijken en/of laten zien hoe ieder van ons het onderwijs in de praktijk invult en vorm geeft.

Voor ons was het met name heel mooi om te zien dat de onderwijsvernieuwing daar gepaard gaat met de inzet en gebruik van cloud-functionaliteit. Alle scholen die we bezocht hebben gebruiken Google Apps for Education als platform. Voor Elza en mij heel herkenbaar terwijl dat voor een aantal medereizigers een eye-opener was.

De komende weken zullen we, samen met Tom Stoute van Herenwaard, ons buigen over een plan om onze opgedane kennis te vertalen naar een samenwerkingsvoorstel tussen de BOOR SOVSO scholen, waarbij expertise en kennisdelen op het gebied van inzet van ICT de kernbegrippen zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten